Week-van-de-erfgooier 2021

In de Week-van-de-erfgooier (jaarlijks tweede week van oktober) besteden diverse organisaties in het Gooi aandacht aan de erfgooiers. In een variëteit aan activiteiten en evenementen komt de geschiedenis naar voren van de voormalige Gooise boeren die lange tijd gebruiksrechten genoten op de gemeenschappelijke gronden in het Gooi. U kunt zich hier abonneren op onze nieuwsbrief.

van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 oktober 2021


Onderstaand treft u het voorlopige programma van de week-van-de-erfgooier aan. Er kunnen de komende tijd nog evenementen worden toegevoegd. Ook een activiteit? Leuk, die zetten we er graag bij! Wijzigingen voorbehouden.

  • Zaterdag 9 oktober
    • 14:00-17:00 uur: Op ‘t erf, het leven vroeger en nu op de Meentboerderij. Inclusief voordracht en kraam van de Stichting Stad en Lande van Gooiland.
    • 13:30 uur: Fietstocht langs de villawijken en landhuizen van Huizen.
  • Vrijdag 15 oktober
    • Uitreiking Emil Ludenpenning en Emil Ludenlezing (details volgen later).

Activiteiten

Een overzicht van activiteiten en actualiteiten.

De Erfgooiersroute in beeld

Bestuurslid A. Veerman fietste de erfgooiersroute wederom in de zomer van 2020 en maakte onderstaande fraaie video-impressie. https://youtu.be/xMaxhOHmUek De noordelijke…

Lees verder…

De Stichting Stad- en Lande van Gooiland is eigenares van het archief van STAD EN LANDE VAN GOOILAND en houdt de geschiedenis van de ERFGOOIERS levendig.