Afscheid bestuurslid Ed van Mensch na 8 actieve jaren

Op maandag 18 juni heeft het Bestuur van de Stichting Stad en Lande van Gooiland afscheid genomen van ing. E.E. van Mensch. Acht jaar is Ed van Mensch namens Hilversum lid van het bestuur van de Stichting geweest. Ed had geen Erfgooiers achtergrond maar beschikt over grote kennis over de geschiedenis van het Gooi. Daarnaast was hij lange tijd conservator van het Museum Hilversum.

Ed had een ruime inbreng tijdens de vele bestuursvergaderingen de afgelopen jaren; zorgde er voor dat de Erfgooiersfietsroute weer operationeel en actueel is; hing vele verdwenen routebordjes op, verzorgde een bijpassende routefolder en voor een beschrijving bij de QR-code.

Hij is al jaren betrokken bij de organisatie van de uitreiking van de Emil Luden penning en de gelijknamige lezing namens de vier organisaties waaronder de Stad en Lande Stichting en de Stichting Tussen Vecht en Eem, waarvan hij ook bestuurslid is. In 2015 werd hij begiftigd met de Emil penning wegens zijn grote verdienste op het terrein van de cultuurhistorie van het Gooi en omstreken.

BewarenBewaren