Erfgooiersdag in Huizen

 
Op vrijdag 11 mei 2018 is in het oude centrum van Huizen de jaarlijkse Erfgooiersdag gehouden. Voor het eerst was Erfgooier het kernthema op deze dag en was de braderieachtige markt achterwege gelaten. Daardoor was het geheel nog wat kleinschalig. Het is de bedoeling het kernthema verder uit te bouwen.
 
Rond en op het Oude Raadhuisplein waren verschillende activiteiten en oude ambachten neergezet die aanhaken aan de geschiedenis van de erfgooiers. Zo konden kinderen paardrijden, kijken naar een voorstelling in een poppenkasten poffertjes eten. Ook voor de oudere bezoekers was er voldoende te genieten en te eten en drinken. De volksdansgroep De Klepperman van Eleven uit Laren gaf in de middag een klepperende voorstelling waarvoor aan het einde de kinderen werden uitgenodigd mee te doen.
 
Onze Stichting Stad en Lande van Gooiland heeft zich voor de derde keer laten zien op deze jaarlijkse Erfgooiersdag. We hadden een eigen kraam op een goede plek van waaruit wij aan belangstellende bezoekers informatie hebben kunnen geven over de geschiedenis van de erfgooiers en onze activiteiten om die geschiedenis levend te houden. Maar ook om nieuwe ‘Erfgooiers vrienden’ te werven. Want die vrienden zijn nodig om onze taak te kunnen uitvoeren en activiteiten te kunnen ontplooien.
 
Het was een zonovergoten en gezellige dag. Volgend jaar weer!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”10″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]